Луд, збунет, нормален

 
Приказната се врти околу трите генерации на семејството Фазлиновиќ кои живеат во еден стан во Сараево. Најстариот е Изет (Мустафа Надаревиќ), кој има син Фарук (Сенад Башиќ), кој, пак, има син Дамир (Муамер Косумовиќ). Наскоро ќе се роди и четвртата генерација Фазлиновиќ, синот на Дамир, Џемо за да биде комплетна веселата, луда и збунета фамилија.
Како и да е, Изет е лудиот, Фарук е збунет, а Дамир, нормален колку што може да се биде нормален во едно вакво семејство кое секојдневно предизвикува смешни ситуации и во нив ги вовлекува сите околу нив.
 
Текстот е превземен од: www.tvpaket.com.mk