Андрија и Анѓелка

Андрија и Анѓелка, пар во своите средни триесетти, се типичен пример за тоа што се случува кога маж и жена живеат заедно. Иако со години се во врска и искрено се сакаат, сепак често еден на друг си одат "на нерви", без разлика дали се наоѓаат во спалната соба, во супермаркет или на вечера со пријателите. Нивните желби и хирови се потполно различни, а типично машко-женските погледи кон светот предизвикуваат лавина на несогласувања и препирки за разно разни прашања околу сексот, љубомората, парите, децата, нивните пријатели, обврските во домот итн. Во секој случај, за Андрија и Анѓелка нема табу тема, туку секое прашање од животот за нив е урнебесна слика на модерното живеење. 

Улоги : Андрија Милошевић и Анђелка Прпић

Текстот е превземан од: www.tvpaket.com.mk