Самрак

Категории

Подреди

Тафир Бозоглу е главен шеф во Одделението за истражување на криминални случаи "Урфа", а еден од неговите следбеници кој му се восхитува и го гледа како херој е Ферит, младиот и згоден инспектор. Но во сплет на околности, Ферит е суспендиран од работа и од тој момент неговиот живот започнува да се менува. Тогаш Ферит ја запознава убавата пејачка Шонгул и двајцата започнуваат навидум чиста и искрена врска. За да ја одбрани честа на девојката која е прогонувана од големи криминалци, Ферит решава да се соочи со нив само за да ја извади Шонгул од тој темен свет во кој несвесно влегла.

Тогаш Тафир решава да го врати Ферит на работа и да го извади од сплетките во кои навлегол. Она што им останува на Ферит и Тафир е да се борат против целото подземје на чело со опасниот Корај, да ги разоткријат најголемите тајни и да ги спречат најголемите акции на мафијата, но во таа акција, и двајцата ќе бидат приморани да се откажат од најмилите. 

Текстот е превземен од: www.tvpaket.com.mk

 

RSS