Наследството на Госпоѓицата

Категории

Подреди

Picture

Нериман е млада девојка која живее со својата маќеа и полусестра. По смртта на татко и таа не може да воспостави нормален живот. Поради интригите на маќеата, таа станува зависник од седативи и никој не верува дека таа повторно ќе биде весела и среќна како порано. Откако го напушта училиштето, времето го поминува во својата мала соба каде разговара само со својата дадилка Неврес. Меѓу нив се раѓа бескарајна доверба. Фехиме, маќеата на Нериман, сака да и го земе наследството од нејзиниот покоен татко. Затоа се обидува да ја прогласи за луда и да ја испрати на лечење. На тој начин целото богатство ќе остане на нејзината ќерка. Меѓутоа дадилката Неврес почнува да сваќа што се случува и се обидува да ја заштити Нериман. Една вечер таа тајно излегува да го побара најдобриот пријател на покојниот  татко на Нериман. Му ги објаснува плановите на Нехиме и бара негова помош. Заедно прават план како да ја спасат Нериман. Според тој план, таа треба да се омажи за Омер и да му ги пренесе сите овластувања за управување со наследството. Тоа и се случува. Следниот ден Нериман се мажи за Омер и му ги пренесува сите овластувања за управување со наследството. Омер е згодно момче од богато семејство кој се обврзува да се ожени за Нериман за да ги реши финансиските проблеми во семејството. Ќе ги реши ли нивниот брак проблемите околу наследството и финансиската криза во семејството? Дали Нериман ќе успее да ги реши сите животни тешкотии?
 
   

 

RSS