Ифет

Категории

Подреди

Ифет е млада девојка која живее заедно со татка и и сестра и во едно од старите делови на Истанбул. Татко и е конзервативен човек кој се држи на чесноста.Но покрај стравот од татка си, таа успева се среќава тајно со таксистот Џемил во кој таа е многу вљубена. Џемил е ерген кој не сака да си ја наруши својата слобода, не ја ја сфаќа сериозноста на Ифет за да влезе во брак со неа па наоѓа причина дека немал пари. За да си ги исполни своуте соништа, Ифет почнува со работа како слугинка во куќата на Али Иксан Емиролу. Бетул е блиска пријателка на Ифет која многу добро ја крие тајната дека таа е вљубена во Џемил и е подготвена на се за да го придобие. Ифет ги пребродува сите тешкотии и проблеми само за да создаде едно среќно семејствосо човекот кој го сака, но нејзиниоте соништа ќе бидат уништени токму од човекот кој го сака и во кој верува.

RSS