Одмазда (2001)

Видеото ќе почне за 10
Скокни (4)
Профилите што нема да извршат верификација ќе бидат избришани!
Disclaimer: This site does not store any files on its server. All contents are provided by non-affiliated third parties.
1,821 Прегледи
Disclaimer: This site does not store any files on its server. All contents are provided by non-affiliated third parties.
Објавено

Одмазда (Освета) 2001 - Македонски филм
Објавен: 2001 - Белгија / Македонија
Времетраење: 103 минути
Класификација: - Драма / војна

Синопсис: Помеѓу 1897 и 1902 година во Македонија се најде приказна за пријателството и предавството. Две генерации подоцна, во Белгија, имаме приказна за љубовта и одмаздата.
Двете приказни, иако разделени со речиси целиот век, се расплетуваат наизменично и постепено се испреплетуваат да се спојат во една на крајот на филмот.
Во проблематичната Македонија под турска власт, македонецот Митре го спасува Осман Карахасан Турчин од заседа. Овој гест го означува почетокот на еден големо пријателство Се делат Митре и Осман: Митре е сиромав христијанин а Осман е богат муслимански Турчин.

Сценарио: Деспотовски Слободан
Главни улоги: Абази Рефет, Тодоровски Љупчо - Упа
Споредни улоги: Арсовски Петар, Куновска - Матевска Софија, Лилиќ Дејан, Микиќ Александар
Сценографија: Лазаревски Никола
Светло: Богоевски Петар, Крстевски Милосав - Ага
Асистент снимател: Димевски Дејан
Директор на филм: Ѓорѓиевски Ѓорѓи

Режија: Јан Хинтенс
Директор на фотографија: Луј-Филип Капел; Глин Спекарт
Монтажа: Филип Руве
Продуцент: Јан Хинтенс; Ерик Ван Берен
Музика: Бо Спенк
Сценографија: Лудо Волдерс; Миле Младеновиќ
Тон: Дан Ван Бевер; Кристин Чарпаил
Дијалози: Слободан Деспотовски; Јан Хинтјен; Боб Гусенс
Микс: Билфред Ван Бален
Улоги: Рик Ван Уфелен, Ан Еш, Кристоф Виен, Мемет Улусy
http://trackermk.com/
http://www.mace donium.org/Macedonium.aspx?jazik=2&kid=4&pid= 14&ppid=167

Категории
Македонски филмови 2001
Commenting disabled.