Белото циганче 3 епизода

Видеото ќе почне за 10
Скокни (5)
Disclaimer: This site does not store any files on its server. All contents are provided by non-affiliated third parties.!
669 Прегледи
Disclaimer: This site does not store any files on its server. All contents are provided by non-affiliated third parties.
Објавено

http://youtu.be/LP7bTOjLV28 ЧЕТВРТА ЕПИОДА http://trackermk.com/Во серијата се работи за едно дете кое било оставено за време на војната во некое село. Додека бегале од окупаторот, група Роми го пронашле и го одгледале. Момчето се викало Таруно и немало никаква врска со Циганите, но научило да ги почитува нивните обичаи, научило како да преживее, да заработи за живот плетејќи кошници. Имал пријатели - Цигани и не судел по бојата на кожата туку по карактерот. Останатите луѓе едноставно не го поднесувале Таруно и го викале Белото циганче. Tој бил срамежлив. Неколкупати се обидел да се спротистави на селските деца но секогаш завршувал во небрано. Таруно имал убав бел коњ по име Белка. Кога Белка ождребува, раѓа црвено ждребе со бел белег на предната нога. Таруно го одгледува ждребето како негово и го крстува Бреско. Кога Белка умира, кога Бреско е сеуште ждребе, немало кој да го рани и сите изгубиле надеж од него, но Таруно успеа да го одржи жив. Неколкупати Бреско бега и повторно се враќа. Некогаш го нема толку долго време што Таруно почнува да жали и плаче. Приказната за Белото циганче станува уште потрогателна со смртта на неговиот старател, Бабa Мулон го одгледал како свое дете и му помогнал да стане добар човек и умен човек.

Категории
Белото циганче
Најави се или регистрирај се за да коментираш.
Бидете први и коментирајте на видеото.